2021

Gemeente 2020

Gemeente Eijsden-Margraten

CARNAVAL 2021, ANDERS DAN ANDERS | De 11de van de 11de nadert en de carnavalsperiode staat voor de deur. De coronapandemie die ons sinds maart jl. parten speelt heeft de wereld echter in haar greep. Gezien de geldende maatregelen tegen het coronavirus hebben de carnavalsverenigingen uit Eijsden-Margraten in overleg met de burgemeester gezamenlijk besloten dat er komend seizoen geen grote evenementen en activiteiten plaatsvinden en geen nieuwe ‘Hoeglustigheden’ worden uitgeroepen.
Concreet betekent dit dat er geen optochten, zittingen, Sleuteloverdracht, Euregionaal Prinsentreffen, Boetezitting of andere grote activiteiten en (vergunning plichtige) evenementen in Eijsden-Margraten zullen plaatsvinden. Inmiddels is dit besluit grotendeels ingehaald door de op 7 oktober jl. afgekondigde maatregelen van de Limburgse Veiligheidsregio’s voor carnaval 2021.

𝗧𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁𝗶𝗲
Carnaval hoort echter bij ons leven en zal ook in 2021 in rood, geel en groen op de kalender staan. De carnavalsverenigingen hopen komend seizoen een kans te zien om een nieuwe impuls aan de carnaval te geven. De beleving van carnaval zal een andere, maar unieke invulling krijgen. Geen grootschalige evenementen en activiteiten maar terug naar de kern van de traditie. Verbinding met naasten op een bijzondere en creatieve manier. Carnaval in het teken van bezinning, maar vooral in het teken van lichtpuntjes in rood, geel en groen. Een traditie, sterk verankerd in iedere dorpskern, zal komend seizoen op deze manier levend worden gehouden. Uiteraard rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. De carnavalsverenigingen zullen gezamenlijk met de gemeente bekijken welke alternatieve invulling kan plaatsvinden en u hierover berichten.

𝗪𝗶𝗷 𝘄𝗲𝗻𝘀𝗲𝗻 𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗵𝗲𝗶𝗱 𝘁𝗼𝗲. 𝗔𝗹𝗮𝗮𝗳!
Gemeente Eijsden-Margraten, burgemeester Dieudonné Akkermans
CV de Berggeite Bemelen
CV de Boemelère Banholt
CV de Brakkelerre Eckelrade
CV de Druugsjliepers Eijsden
CV de Hèvers Noorbeek
CV de Kleindererre Sint Geertruid
CV de Klenderaire Cadier en Keer
CV de Krubbebieters Oost Maarland
CV de Moelemaekersj Scheulder
CV de Naachroave Eijsden
CV de Nachdravers Termaar
CV de Rieste Margraten
CV de Sjnuffelère Rijckholt
KV de Sjravelerre Mheer
CV de Zweitlanceers Gronsveld

Bron: Facebook