Rudie I (2020)

Prins Rudie I (2020)
Op de melodie “Zie Ginds Komt De Stoomboot” van de Bloaskaken werd op 1 februari j.l. de nieuwe nog onbekende prins van CV de Sjnuffelère, na een daverende carnavalszitting in de Hoftempel van de Sjnuffelère, door een aantal verklede oud – prinsen, naar binnen gedragen. Na het aftellen sprong Rudie Hessels als kersverse Prins tevoorschijn. Hij zal als Prins Rudie den I-ste van CV de Sjnuffelère de komende weken voorop gaan in de Rijckholtse carnaval.

Rudie Hessels is geboren op 2 april 1974 in Maastricht. Hij is opgegroeid in Gronsveld in de Broekstraat. Zijn vader Chel was van Gronsveld en zijn moeder Irene kwam uit Rijckholt. De ouders van Irene waren vroeger eigenaar van de Theetuin in Rijckholt. Rudie heeft 2 broers, Marcel en Frankie. Zijn broer Marcel is in 1987 jeugdprins geweest bij JCV De Blokzweiters. Zijn broer Frankie was in 1992 Jeugdprins bij JCV De Blokzweiters en in 2005 Prins van CV De Zweitlanceers uit Gronsveld. Rudie zelf is 8 jaar lid geweest van CV De Zweitlanceers. Sinds 1998 is Rudie partner van Crista Weltens en op 23 december 2010 hebben zijn samen hun zoon Hay gekregen. Hay is ook lid van CV De Kleng Sjnuffelère. Ze wonen nu al 15 jaar samen aan de Slagsteenstraat in Rijckholt. De grote hobby van Rudie is voetbal. Dit doet hij al vanaf zijn 5de jaar, waarvan de meeste jaren bij SCG. Ook is Rudie trainer van SCG 2 en jeugdtrainer van JO 10-2. Verder speelt hij nog altijd bij de veteranen van SCG. Rudie heeft zich ook een aantal jaren ingezet voor het jeugdwerk in Rijckholt. Met name als leider voor de oudere jeugd. Rudie zet zich nog altijd vol overgave in als figurant bij diverse activiteiten van het jeugdwerk in Rijckholt. In het dagelijks leven is Rudie werkzaam als onderhoudsmonteur WTB bij PQ- corporations in Maastricht.
Prins Rudie den I-ste hoopt alle inwoners van Rijckholt en omstreken te mogen begroeten tijdens de komende carnavalsactiviteiten van CV de Sjnuffelère in Rijckholt, om er samen een daverende en onvergetelijke Carnaval van te maken.

Alaaf Preens Rudie I
Alaaf CV De Sjnuffelère
Alaaf de Riekelse karnaval