2017

Op de melodie “saame eine drinke” van Saskia theunisz werd op 4 februari de nieuwe nog onbekende prins door een aantal verklede oud Prinsen, naar binnen gedragen.
Na het aftellen sprong de kersverse prins te voorschijn. Hij zal als prins Romain I de komende drie weken voorop gaan in de Rijckholtse carnaval.

Prins Romain I is woonachtig op de vuursteenstraat in Rijckholt. Hij is op 7 maart 1975 geboren in Gronsveld. Romain heeft zijn jeugd ook in gronsveld doorgebracht. Zijn hobby  was hardlopen bij de maasrunners, ook heeft hij vele jaren bij de scouting doorgebracht, gestart bij de welpen en geëindigd als leiding bij de rowans. Samen met zijn vriendengroep was hij bijna elk weekeind bij cafe spronck te vinden. Hij liep ook altijd samen met zijn vriendengroep mee in de carnavalsoptocht van Rijckholt en Gronsveld.

Hij heeft 4 jaar in Eijsden gewoond met zijn vriendin Debbie. In 2005 hebben ze hun huis gekocht in het mooie Rijckholt waar ze in 2006 trotse ouders werden van Malin. In 2007 zijn ze getrouwd in de kerk van Rijckholt. En in 2008 is hun zoon Yencko geboren. Andere hobby’s zijn tenissen, carnaval vieren en het jeugdwerk. Hij werkt bij Petit en is ook zelfstandige. Ook dit is een hobby van Romain. Zijn werk houd in het aanleggen van camerasystemen, alarmsystemen, telefooncentrales en wifi- installaties.

Het is dan ook een grote eer om prins van Rijckholt te zijn. Prins Romain I hoopt alle inwoners van Rijckholt en omstreken te mogen begroeten op de activiteiten van de Sjnuffelère.